Szolnok tele van életveszélyes villanyoszlopokkal

Megosztás

Akik Szolnokon laknak, szeretik a kihívásokat. Ez a kátyús utakon, az életveszélyes hidakon át a fedetlen, áramütésveszélyes kandeláberekig mindent magába foglal. Kié a felelősség, ha ezekbe belenyúl egy gyermek, vagy más módon történik baleset, vagy haláleset?

És ha bejelentjük a megfelelő illetékes hatóságoknál a problémát, onnantól kinek a felelőssége például egy fedetlen, súlyosan áramütésveszélyes villanyoszlop? A helyszín Szolnok, Ispán körút 9. sz ház előtti terület, hiányzik a villanyoszlop fedlapja. A hibát bejelentették, de eddig változás nem történt, pedig azóta két nap telt el.

A balesetveszély folyamatos, leginkább a kisebb gyermekek számára, akik csak úgy kíváncsiságból szeretnek bárhova benyúlni. Ez akár az életükbe is kerülhet. Az egyik helyi csoportban is felvetette a problémát Mária, a reakciókból pedig gyorsan kiderült, amit az utcát járók szintén maguk is tudnak, hogy egyáltalán nem egyedi eset a hiányzó fedlap.

“Rengeteg helyen ugyanez a helyzet” – írta például Ibolya. Ezt Roland meg is erősítette. “Szolnokon a kandeláberek nagy része életveszélyes, pont a szerelőajtó hiánya miatt. A gyerekeknek pont kézmagasságban van a 400 Volt” – írta.

Az, hogy lelopják, azért kizárólag a tolvaj hibáztatható, ám ha ezt tartósan nem orvosolják és hagyják fennállni az életveszélyes helyzetet, azért már mások is. Pedig most még kampányidőszak is van.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek